Region

Tenzije na Kosovu se nastavljaju: Borbeni avioni Vojske Srbije nadlijetali granični prijelaz Jarinje

Dva borbena aviona Vojske Srbije u dva navrata oko podne nadlijetela su administrativni prelaz Jarinje, prenosi RTS.

Pojavljivanje aviona izmamilo je aplauze okupljenih koji su uzvikivali “Srbija, Srbija”.

Istovremeno, pripadnici specijalne jedinice Rosu i dalje se nalaze na svojm pozicijama, a u Jarinju su promijenile položaj i sada se ispred vozila, za razliku od prethodnih dana, nalazi samo po jedan naoružani policajac.

Položaj na kom se sada nalaze pripadnici Rosu jedinica je takav da su neupadljivi i sada ih je mnogo teže uočiti nego prethodnih dana kada su bili stacionirani na samom putu, navodi Kosovo online.

Kosovsko ministarstvo unutrašnjih poslova, odnosno Agencija za civilnu registraciju, izdala je u periodu od 20. do 22. septembra 6.375 privremenih registarskih tablica “RKS”.

Tablice se izdaju na prelazima, ali i u opštinskim centrima za registraciju, među kojima su i one na sjeveru Kosova.

Kada je riječ o prelazima, najviše tablica je od 20. do 22. septembra izdato na Beloj Zemlji – 1.616, pa Merdaru – 1.309. Iako je saobraćaj na Brnjaku i Jarinju još od uvođenja odluke o izdavanju probnih tablica blokiran, prema navodima Kosovskog MUP-a, u istom periodu na Jarinju je izdato 13 ovakvih tablica, a na Brnjaku 11.

Kada su opštinske direkciju za registraciju vozila u pitanju, najviše probnih tablica izdato je u Prištini – 341.

Podsjetimo, građani nezadovoljni odlukom Prištine o zameni registarskih tablica ulaze u šesti dan protesta na sjeveru Kosova i Metohije, kod prelaza Jarinje i Brnjak.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare