Puni Gas

Tesla uništio Ferrari F12 u ubrzanju: Fanovi podijeljeni, “električar nema ni jedan posto onoga što Ferrari ima”

I dok ovaj kratki video elektro fanovima navlači osmijeh od “uha do uha”, većina vozača i tradicionalnih ljubitelja automobila uopće nije impresionirana, posebno ne ljubitelji plemenitih konja iz štale u Maranellu.

Naime, Tesla Model S P100D u utrci ubrzanja potpuno je deklasirao jednog od najboljih automobila svijeta – Ferrari F12 Berlinettu.

Međutim, ova dva automobila uopće nemaju ništa zajedničko osim ubrzanja izvan pameti (Ferrari 100 km/h hvata za 3 sekunde, a Tesla za 2,3 sekunde) pri čemu se Model S P100D pokazao bržim na “četvrt milje”.

Ostaje pitanje: treba li se vozač Ferrarija osjećati glupo i neugodno jer sjedi u automobilu od 400.000 eura, a lekciju mu je održao električar koji stoji tek trećinu tog iznosa? Vjerojatno ne treba, jer riječ je o “kruškama i jabukama”.

PROČITAJTE  Žele nadmašiti Teslu. Njemački div VW ima obećavajuće planove s električnim automobilima

Istini za volju, Model S P100D je pakleno brz, jedan od najbržih automobila uopće, ali koja mu je svrha? Da li da laganom vožnjom pokušava postići što više kilometara s jednim punjenjem ili jurcanje s najbržima, ili oboje?

Sasvim je logično da električar “kreće odmah” zbog momenta koji je na raspolaganju – odmah, ali kako tvrde oktanoglavci, ikona tehnoloških freakova Tesla Model S P100D, nema ni jedan posto onoga što ima Ferrari F12: ekskluzivnost, tradiciju, ugrađeno inženjersko znanje i vještinu u gradnji motora te karizmu. O emociji i prepoznatljivom zvuku da se i ne govori…

Na koncu, odgovor na pitanje u koji bi bilo ko od nas od ova dva modela radije sjeo, najbolje zna svako za sebe…

PROČITAJTE  Kakva auta žele buduće generacije vozača


Povezani postovi: