Test

Test ličnosti: Da li je vaš muškarac sklon prevari?

Da li je vaš muškarac sklon prevari?

Nema žene koja ne bi voljela da zna odgovor na ovo pitanje. Može li vas osoba koju volite prevariti? Možda ste se zamislile, a možda ste poletjele da ga branite, jer ste ubijeđene da vam se to nikada ne može dogoditi.  

Kada se tek zaljubljujemo u muškarca ili smo u periodu medenog mjeseca, misli o potencijalnoj prevari od strane izabranog djeluju jednostavno apsurdno. O kakvom nevjerstvu uopće možemo da pričamo kada ste toliko zaljubljeni jedno u drugo? Međutim, kada se nalet hormona smiri (a to se uvijek dešava, tako funkcioniše ljudsko tijelo), ​​moraćete da otkrijete mnoge stvari o svom izabranom muškarcu. Uključujući one koje nisu najprijatnije.

Da li svi muškarci varaju?

Deifinitivno ne. No, činjenica je i da su muškarci skloniji prevari od žena, bar prema naučnim istraživanjima. Ako pitate ljude da li je varanje nemoralno, čak 91 % će reći ne. Ipak, 54 % muškaraca i žena otvoreno priznaje da poznaje nekoga ko vara ili su čak sami počinili prevaru. Da li ćete počiniti prevaru ili ne, zavisi od niza psiholoških faktora. Da li ste sretni u vezi? Da li vam je zadovoljavajući seksualni život? Da li je prevara za vas zaista moralni prestup? I na kraju, ali ne manje važno: da li vas je briga za druge osobe koje povrijedite tim činom? Psiholozi su jasno utvrdili da postoje ličnosti koje su sklonije nevjerstvu od drugih.

Po pravilu to su osobe koje:

1. nemaju razvijenu empatiju 
2. narcisi su 
3. usamljeni su.

Ako želite da znate da li je i vaš mukšarac sklon prevari i pripada li ovim tipovima ličnosti, dovoljno je da riješite ovaj test ličnosti.

Test ličnosti: Da li je vaš muškarac sklon prevari?

Da li je moguće unaprijed shvatiti da je odabrani partner sposoban da za prevaru, ako su okolnosti povoljne za to? Po pravilu da. Ako se ne plašite da saznate istinu o osobi do koje vam je stalo, uradite test predstavljen u nastavku.

1. Da li mu je teško da kaže ne kada se od njega traži nešto što je u suprotnosti sa njegovim životnim principima?

2. Da li ima previše visoko mišljenje o sebi?

3. Da li se često žali da mu vi ili njegova majka ne posvećujete dovoljno pažnje?

4. Da li mu je problem da provede neko vrijeme sam?

5. Da li je podozriv kada su u pitanju vaši muški prijatelji?

6. Da li vas je ikada slagao?

7. Zapitate li se ikad da li vas on dovoljno poštuje i cijeni?

8. Da li je varao prethodne djevojke / žene?

9. Da li je bilo većih problema u odnosu njegovih roditelja?

Ukoliko imate 5 ili više odgovora sa “da” Nemamo dobre vijesti – vaš muškarac jesposoban za prevaru.

Nažalost, ne postoje garancije da će vam vaš odabrani partner uvijek biti vjeran. U ovom slučaju, sklonost prevari može biti posljedica njegove lične nezrelosti ili psihološke traume iz djetinjstva. Takvi muškarci često ne znaju kako se izboriti sa sopstvenim emocijama i anksioznostima, kao ni kako da preuzmu odgovornost za odluke i postupke. Svaki okidač može ih gurnuti na izdaju – od povrijeđenog ponosa do iznenadnog, akutnog osjećaja usamljenosti. Ukoliko imate 5 ili više odgovora sa “ne” Vaš muškarac se može nazvati dovoljno savjesnim da se sa njime može izgraditi romantična veza.