Dobre navike

Tri načina da se istegnete poslije napornog dana

Poslije svakodnevnog sjedenja u kancelarijama, ono što tijelu treba je malo fizičke aktivnosti i mobilnosti.

Bilo da se radi o napetosti u stopalima, zategnutosti u donjem dijelu leđa ili kukovima, ili samo o opštem osjećaju ukočenosti, istezanje fleksora ramena, vrata i kukova može biti savršen način da se opustite.

A mi vam u nastavku teksta predstavljamo tri vježbe putem kojih ćete osloboditi vaše tijelo od stresa.

Prvi način istezanja

Stanite uspravno sa skupljenim stopalima, zabačenim ramenima, rukama sa strane i gledajte pravo ispred sebe. Udahnite i dok izdišete, počnite sa naginjanjem brade na grudi, a zatim nastavite da se savijate nadole.

Kada se savijete, možete da ispreplićete prste jedne ruke oko nožnih prstiju sa iste strane, a drugu ruku da stegnete oko suprotnog lakta ili nježno pritisnete obje ruke o pod. Lagano vrtite glavu kako biste ublažili napetost u vratu. Ostanite u ovom položaju 30 do 60 sekundi.

PROČITAJTE  Predstavljen novi Range Rover Sport

Drugi način istezanja

Sjedite sa desnim koljenom položenim na pod, savijenim pod uglom od 90 stepeni ispred sebe, sa listom vertikalno postavljenim u odnosu na tijelo i tabanom okrenutim nalijevo.

Postavite lijevo koljeno lijevo od tijela i savijte ga tako da stopalo bude iza vas. Držite 30 sekundi do 2 minuta. Ponovite na drugoj strani.

Treći način istezanja

Lezite licem prema gore sa savijenim koljenima i stopalima na podu. Sa lijevim stopalom na podu, pređite desnom nogom preko lijeve butine, tako da strana desnog lista leži na butini. Da biste se još istezali, pljesnite rukama iza zadnje strane lijeve butine i nježno povucite nogu prema grudima, neka vam se stopalo odlijepi od poda.

PROČITAJTE  Samo pet sastojaka. Najjednostavniji čokoladni cheesecake na svijetu ne peče se i gotov je za manje od sat vremena

Kada osjetite istezanje, zadržite 30-60 sekundi. Spustite stopalo na pod, a zatim raskrstite nogu da biste se vratili u početni položaj. Ponovite na drugoj strani.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare