Sport

Trijumf Hajduka u sjeni nereda. Huligani napravili štetu od 100.000 eura

Materijalna šteta na riječkom stadionu Rujevici koja je nastala tokom utakmice finala nogometnog Kupa Hrvatske između Hajduka i Šibenika (2:0), procijenjena u saradnji s policijom, iznosi oko 100 hiljada eura, objavila je Rijeka.

Klub se oglasio o tome potaknut mnogobrojnim upitima navijača i medija.

Najveća šteta je na istočnoj tribini na kojoj su bili navijači Hajduka. Potpuno je uništena većina sjedalica.

Neke od njih su zapaljene i istopljene pomoću pirotehničkih sredstava. Oštećena je i armirano-betonska konstrukcija tribine.

Na više mjesta, neposredno uz istočnu tribinu, oštećen je metar kvadratni travnjaka zbog aktiviranja pirotehničkih sredstava, topovskog udara. 

Oštećen je i mural na ulazu na istočnu tribinu stadiona. Riječ je o muralu “Zajedno” na kojem su predstavljeni štićenici Udruženja za sindrom Down – Rijeka 21.

Prilikom bacanja pirotehničkih sredstava s istočne na sjevernu tribinu oštećeni su dijelovi umjetne trave i zaštitne mreže. Nakon utakmice, prilikom izlaska navijača s istočne tribine uništen je pano koji prekriva zid tribine širok 15 i visok osam metara.

Na sjevernoj tribini, na kojoj su bili navijači Šibenika, oštećeno je manje sjedalica. Uništen je i sanitarni čvor.

Na južnoj i zapadnoj tribini također je oštećeno nešto sjedalica. U svlačionici kojom su se koristili igrači HNK Hajduk aktivirana su dva protupožarna aparata, objavio je HNK Rijeka.

Iz riječkog kluba dodaju da će podnijeti imovinsko-pravni zahtjev zbog počinjenog krivičnog djela oštećenja tuđe stvari. 

HNK Rijeka je objavio da su u toku radovi na uklanjanju štete. Zahtjev za nadoknadu štete proslijedit će se organizatoru utakmice, Hrvatskom nogometnom savezu, prenosi FENA.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare