Vijesti

Turković razgovarala s pomoćnikom državnog sekretara SAD Phillipom Reekerom

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković razgovarala je s v.d. pomoćnikom državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Phillipom Reekerom.

Reeker je ministricu Turković službeno obavijestio o odluci predsjednika SAD-a Joa Bidena da povuče američke vojnike iz misije u Afganistanu do 11. septembra ove godine.

Oružane snage Bosne i Hercegovine su dio međunarodne koalicije, te već godinama učestvuju u mirovnoj misiji u ovoj državi s ograničenim brojem vojnika. Reeker je zahvalio Bosni i Hercegovini na partnerstvu i doprinosu naše zemlje ovoj misiji.

Ministrica Turković je izrazila zadovoljstvo što je i BiH svrstana u partnerske zemlje koje su doprinijele izgradnji mira i stabilizaciji u okviru međunarodne misije.

Reeker je ovu informaciju, obzirom da je BiH dio međunarodne mirovne koalicije, ministrici Turković prenio i prije nego je ona javno objavljena, te je ona prenesena Predsjedništvu Bosne i Hercegovine na dalje postupanje – saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP BiH.

PROČITAJTE  Turković razgovarala s kongresmenom Meuserom: SAD kontinuirano podržava BiH


Povezani postovi: