Region

U 17 sati najavljen veliki protest u Cetinju: Reći ćemo NE fašizaciji onima koji su nas tukli pendrecima

“Na Dvorskom trgu na Cetinju, 12. septembra u 17:00 sati, održaće se građanski protest na kojem ćemo reći odlučno NE daljoj fašizaciji i klerikalizaciji crnogorskoga društva”, poručuje grupa građana Cetinja, piše crnogorski portal Analitika.me.

”Pozivamo sve kojima je na srcu građanska, demokratska, slobodna, antifašistička i sekularna Crna Gora da se okupimo na Cetinju i iskažemo protest onima koji su nas prošle neđelje trovali suzavcima, tukli gumenim mecima, pendrecima, gađali šok bombama zato što ne pristajemo na veleizdaju ove vlasti”, navedeno je u pozivu.

Oni kažu da “ne pristaju na status građana drugoga reda, na obespravljenost, na progon, na represiju”.

“Pokažimo i međunarodnoj zajednici da smo mirni demonstranti željni demokratije i slobode! Svi na Cetinje, 12. septembra! Srce za Cetinje”, poručuju građani.

PROČITAJTE  Đukanović: Ideja velike Srbije je stara već jako dugo. Vučić pokušava održati iluziju o pripajanju RS-a Srbiji

Prošle je nedjelje, tokom sukoba demonstranata i policije prilikom ustoličenja mitropolita Srpske pravoslavne crkve Joanikija na Cetinju, privedeno 14 osoba, a lakše povrijeđeno njih 60, od čega polovina policajaca.Povezani postovi: