Alejo Vidal-Quadras

U Madridu upucan bivši katalonski političar: Napadači mu pucali u lice

Danas poslijepodne je u Madridu upucan bivši predsjednik španjolske Narodne stranke (PP) u Kataloniji Alejo Vidal-Quadras, rekao je za CNN glasnogovornik španjolskog ministarstva unutarnjih poslova.

"Bio je pri svijesti kada je prevezen u bolnicu. Nacionalne službe istražuju cijeli događaj", dodao je glasnogovornik.

Incident se dogodio oko 13.30 po lokalnom vremenu. Vidal-Quadras jedan je od osnivača krajnje desne stranke Vox, trenutno treće najutjecajnije stranke u donjem domu španjolskog parlamenta.

Policija traga za dvojicom muškaraca

Španjolska policija navodi da je u toku potraga za dvojicom muškaraca povezanih s pucnjavom koji su u vrijeme incidenta bili na crnom motociklu. Španjolski premijer Pedro Sanchez je rekao kako se nada da će odgovorni za napad biti uhapšeni.

"Želim brz oporavak Aleju Vidal-Quadrasu. Njegova porodica ima svu moju podršku. Nadamo se da će istraga ubrzo pokazati što se točno dogodilo i da će policija uhititi odgovorne za ovaj napad", napisao je Sanchez na društvenim mrežama.

Vidal-Quadras (78) bio je važna figura u katalonskoj stranci PP prije nego što ju je napustio kako bi pomogao u osnivanju Voxa, krajnje desničarske stranke kojoj raste popularnost. Tokom svoje karijere je obnašao brojne dužnosti, među ostalim je bio u katalonskom regionalnom parlamentu u Barceloni i zastupnik u Evropskom parlamentu.