Divili se puškama

U Nišu izloženo oružje Vojske Srbije, bili Vučić i Dodik: Napredovali smo, ali moramo još da kupimo

U Nišu u Srbiji održan je prikaz naoružanja, vojne opreme Vojske Srbije u kompleksu Niške tvrđave, u okviru obilježavanja 'Dana srpskog jedinstva'.

Obilasku prikaza naoružanja prisustvuju predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik entiteta RS Milorad Dodik, ministar odbrane Srbije Miloš Vučević i ministar policije Srbije Bratislav Gašić.

"Srbija je mnogo napredovala po pitanju opremanja vojske, još toga moramo da kupimo, nešto nam pristiže što je važno za opstanak Srbije i što suštinski menja njenu poziciju", rekao je Vučić.

Podsjetio je na riječi ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua da svaki vojnik mora da zna koliko ima metaka u magacinu.

"Šojgu je rekao da ne možete da imate, a da nemate transparentan magacin. Promijenili su naši u Kragujevcu poslije. Zato što vojnik mora da zna u svakom trenutku koliko mu je municije ostalo. Bezveze je ako ne zna da li ima 16, 8 ili 25 metaka u magacinu", rekao je Vučić.

Dodik je kazao da je danas vidio da je Vojska Srbije spremna da 'brani svoj narod'.

"Vojska Srbije stabilizuje svoje potencijale, pokazuje spremnost da odbrani svoj narod i teritoriju.

Danas sam u Nišu vidio obučene i motivisane vojnike Srbije.

Nema slobode i slobodne države bez dobro opremljene vojske opredijeljene da brani narod i državu. Vojska Srbije nikada u istoriji nije napadala, ali je uvijek branila svoju državu", naveo je Dodik.

Izložena vojna oprema i naoružanje izazvali su veliku pažnju građana koji su se u velikom broju okupili na tvrđavi i razgledaju prikazanu opremu.

U okviru prikaza bit će izveden nalet aviona i ratnog zrakoplovstva i protivzračne odbrane.

Na danšnjem prikazu biće izložen velik broj borbenih i neborbenih sistema, brojno naouružanje, vojna oprema, kao i proizvodi odbrambene industrije Srbije.

(Foto: RTRS)
(Foto: RTRS)
(Foto: RTRS)
(Foto: RTRS)
(Foto: RTRS)
(Foto: RTRS)
(Foto: RTRS)