Vijesti

SIPA pretresa u Sarajevu: Osumnjičen i bivši direktor KCUS-a Faris Gavrankapetanović

Navedene aktivnosti provode se zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela. Te zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Bosne i Hercegovine danas su, u sklopu operativne akcije “Magnet”, na području Sarajeva započeli pretrese stambenih i pomoćnih objekata i pokretnih stvari na više lokacija.

Navedene aktivnosti provode se zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela i zloupotreba položaja ili ovlaštenja propisana Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Jedan od osumnjičenih je i Faris Gavrankapetanović, bivši direktor Univerzitetsko kliničkog centra u Sarajevu, potvrđeno je Raportu.

aktivnosti
Bivši direktor KCUS-a Faris Gavrankapetanović jedan je od osumnjičenih

Pretresi se vrše po nalogu Kantonalnog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. A u saradnji sa Federalnom upravom policije i Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, saopćeno je iz SIPA-e.

Uzimajući u obzir da su pretresi u toku, o konačnom ishodu javnost će biti informisana naknadno.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare