Politika

U Sarajevo sletio avion sa medicinskom opremom iz Kine

Avion kompanije “FlyBosnia” večeras je iz Šangaja dopremio medicinsku opremu, koja uključuje zaštitne maske, vizire i rukavice za bh. zdravstvo u vremenima borbe protiv korona virusa, javlja N1. 

Let iz Kine je prošao bez ikakvih problema, a iz kompanije navode da je ovo tek početak ovakvih operacija u zajedničkoj borbi protiv koronavirusa.

Poručuju da je u ovakvim okolnostima jako bitno da BiH ima kompaniju koja može da učestvuje u ovakvim akcijama.

“Ovo je jedni način u ovom trenutku da nešto uradimo korisno i damo svoj doprinos koliko se to može. FlyBosnia se stavila na raspolaganje prvi dan i evo, hvala Bogu, počinjemo da pokazujemo svoje rezultate. Izdržimo još malo, mi smo tu s vama”, kazao je kapetan Amir Baralić.

Iz kompanije su poručili da su piloti veliki ponos jer su ovako zahtijevnu misiju uspješno uradili u interesu zdravstva države BiH.

Usljed nedostataka efikasne koordinacije, a na bazi hitne potrebe za medicinskom opremom, FlyBosnia zajedno sa svojim partnerima, poziva sve firme, bolnice, zdravstvene ustanove koji su naručili i/ili planiraju naručiti opremu u Kini i/ili iz drugih država (minimum jedna tona) da se direktno jave toj kompaniji kako bi svi zajedno, sa konsolidatorom, pokušali organizirati prijevoz medicinske robe u Bosnu i Hercegovinu.

FlyBosnia se takođe stavila na raspolaganju svim vladinim institucijama kao i nevladinom sektoru. Kao društveno odgovorna kompanija svi letovi se obavljaju na bazi isključivo direktnih troškova.

Iz FlyBosnije ističu kako se svi zahtjevi mogu poslati na e-mail [email protected] ili na telefon 062 762 785.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare