određen mu pritvor

U Srbiji naređeno sprovođenje istrage protiv Salke Zildžića

On je saslušan u svojstvu osumnjičenog u Policijskoj stanici Bajina Bašta, gdje je iznio odbranu

Više javno tužilaštvo u Užicu donijelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv Salke Zildžića zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, saopćeno je iz ovog tužilaštva.

Iz Tužilaštva je navedeno da su službena lica graničnog prelaza Bajina Bašta, prilikom pregleda automobila u kojem je zatečen Zildžić, pronašla pištolj sa dva okvira i municijom.

Zildžiću je određen pritvor rješenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda u Užicu u trajanju 30 dana, a po prijedlogu Višeg javnog tužilaštva u Užicu.

On je saslušan u svojstvu osumnjičenog u Policijskoj stanici Bajina Bašta, gdje je iznio odbranu, navedeno je u odgovoru za Srnu iz Višeg javnog tužilaštva Užice.

Poslanik SDA u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, Zildžić, uhapšen je na graničnom prijelazu između BiH i Srbije u Bajinoj Bašti.

Kao bomba odjeknula je i vijest da je kod Zildžića tom prilikom pronađena i iskaznica Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA). Zbog toga je najavljena istraga i u BiH.