Vijesti

Udario policajca u Livnu, određen mu jednomjesečni pritvor

Općinski sud u Livnu odredio je u srijedu jednomjesečni pritvor osumnjičenom J. E. (23) iz Sinja zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo "napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti".

Osumnjičenom se stavlja na teret da je 20. studenoga ove godine oko 2.50 sati u Ulici Župana Želimira u Livnu, ispred ugostiteljskog objekta "Monarch", nakon što je prethodno vikom, galamom i psovanjem narušavao javni red i mir, otvorenim dlanovima s obje ruke u prsa udario službenu osobu, djelatnika PU Livno koji je poduzimao službene radnje. 

Nakon provedene kriminalističke obrade, uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu, osumnjičeni je predan na daljnje postupanje Županijskom tužiteljstvu u Livnu.

Kako je priopćeno iz Tužiteljstva, po završetku donošenja naredbe o provođenju istrage i ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužitelj podnio je Općinskom sudu u Livnu prijedlog za određivanje mjere pritvora.

Zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva, postupajući sudac Općinskog suda u Livnu donio je protiv osumnjičenog mjeru određivanja pritvora u trajanju od mjesec dana.