Politika

Uhapšena dva marokanska državljana osumnjičena za ubistvo migranta

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, došli su do saznanja da su dvije osobe – migranti, koje se dovode u vezu sa ubistvom NN migranta afro-azijskog porijekla, počinjenog 5. novembra na području sarajevske općine Novi Grad, napustile područje Kantona Sarajevo i uputile se na područje Republike Srpske i Unsko-Sanskog Kantona.

U saradnji sa policijom MUP-a USK, Federalnom upravom policije, policijom MUP-a RS, te Službom za poslove sa strancima BiH, osobe koje su osumnjičene za spomenuto ubistvo su locirane i u petak u popodnevnim satima lišene slobode od policijskih službenika Uprave policije MUP-a USK na području općine Cazin.

Te osobe su, u međuvremenu, predane Upravi policije MUP-a Kantona Sarajevo i nad njimaje izvršena kriminalistička obrada.

Osumnjičene osobe su državljani Maroka Y. S.(1998) i M. A.(1990), koji će uz službeni izvještaj biti predati u dalju nadležnost postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, saopćeno je iz MUP-a KS.

 Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare