Vijesti

Ukinut pritvor napadačima na Beograđane na fudbalskom turniru na Ilidži

Iz Grupacije "Hoteli Ilidža" reagovali su povodom nemilog događaja na dječijem turniru u malom nogometu proteklog vikenda

Općinski sud u Sarajevu ukinuo je pritvor sedmorici optuženih za napad na roditelje mladih fudbalera iz Beograda na Međunarodnom fudbalskom turniru na Ilidži polovinom januara.

Izrekao im izrekao mjere zabrane, potvrdili su advokati nekih od napadača, Damir Beglerović i Izet Baždarević.

Napadačima su izrečene mjere zabrane. One obuhvataju sastajanje sa drugim osumnjičenima, međusobnu komunikaciju telefonom i pisanim putem. Izrečena je i zabrana prilaska na 100 metara.

Jedna osoba iz Beograda povrijeđena je nožem, kada je napadnuta grupa roditelja mladih fudbalera Fudbalskog kluba Zvezdara iz Beograda. Oni su učestvovali na Međunarodnom fudbalskom turniru.

Nakon napada u hotelu Hills na Ilidži 14. januara uhapšeni su Haris Demir, Eldar Baltić, Aldin Tahirović, Ensar Hodžić, Belmin Omeragić, Armin Hadžić, Eldar Bešić, Benjamin Hasanović, Mersid Podrug i Sedin Kukić, a na teret im je stavljeno krivično djelo nasilničko ponašanje.

Na slobodu su tada odmah pušteni Benjamin Hasanović, Mersid Podrug i Sedin Kukić. Ostalima je bio određen jednomjesečni pritvor, prenosi BHRT.