Magazin

Ukopan Aki Rahimovski: “Hvala ti, tata, što si me naučio kako je čovjek samo malen pod zvijezdama”

U Aleji velikana na zagrebačkom Mirogoju održan je posljednji ispraćaj Akija Rahimovskog. 

Ispred lijesa je bila postavljena posveta muzičaru. “Tužna je naša ulica otkada nisi tu… Jer tužnu pjesmu pjevaju oni što ostaju”, piše na plakatu uz Akijevu fotografiju. Riječ je o stihovima iz pjesme Parnog valjka “Moja je pjesma lagana”.

Emotivni govor njegove kćeri Dine dirnuo je mnoge do suza. “Jednom prilikom si rekao da je lako biti visok, ali teško biti velik, velik čovjek”, rekla je shrvana Dina.

“Hvala ti, tata, što si me naučio kako je čovjek samo malen pod zvijezdama. Ajde, begaj, tako si mi govorio, begaj, kćeri. Begaj, tata, jer im je dosadno gore bez tebe. I samo da znaš, samo ti, tata, i niko kao ti”, poručila je.

“Volim te, tata”, zaključila je svoj govor.  Akijev sin Kristijan nije mogao sakriti suze dok je ispraćao očev lijes. Uz njega su bili i ostali članovi porodice. Ispred lijesa na Mirogoju stajao je bijeli vijenac u obliku srca s posvetom Akijeve najmlađe kćeri Antonije.

Iz benda su ranije zamolili da se zbog epidemioloških mjera obožavatelji od Akija umjesto na sprovodu oproste ostavljanjem posveta na Zdencu života ispred zagrebačkog HNK. Aki Rahimovski je, podsjetimo, preminuo u 67. godini.

Više od 150 radijskih postaja širom zemlje i regije točno u 15 sati pustilo je pjesmu pod imenom Ponovo – posljednju pjesmu koju je Aki otpjevao.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare