udar na krim

Ukrajinci tvrde da su obezglavili ruski vojni vrh na Krimu. “Ima desetine mrtvih i ranjenih!”

Ukrajinske specijalne snage kažu da su izvršile udar na komandu ruske crnomorske flote

Ukrajinske specijalne snage (SOF) kažu da su u udaru na komandu ruske crnomorske flote desetine mrtvih i ranjenih, "uključujući više rukovodstvo ruskih snaga", prenosi CNN.

U saopćenju na Telegramu, SOF je rekao da je napad u posebnoj operaciji nazvanoj "Zamka za rakove" bila planirana u jeku sastanka visokih članova ruske mornarice, te da je napad ostavio desetine mrtvih i ranjenih "uključujući više vodstvo flote".

“Odvažan i mukotrpan rad Snaga za specijalne operacije omogućio im je da pogode komandu Crnomorske flote, na vrijeme i precizno, dok se viši štab ruske mornarice sastajao u privremeno okupiranom gradu Sevastopolju”, stoji u saopćenju.

Podaci su proslijeđeni zračnim snagama za napad, dodaju oni.

"Detalji napada bit će otkriveni čim to bude moguće. Rezultat su desetine mrtvih i ranjenih okupatora, uključujući i više rukovodstvo flote”, stoji u saopćenju.

Dodaje se:

"Idemo dalje!"

Ukrajina do sada nije pružila nikakve više detalja ili bilo kakve dokaze o konkretnim žrtvama među ruskom crnomorskom flotom.

Rusko Ministarstvo odbrane do danas je samo reklo da je jedan ruski vojnik nestao nakon raketnog napada na poluostrvu Krimu u petak.