Dodik je dodijelio orden Vladimiru Putinu, a ovaj nevjerovatan potez komentirao je i ukrajinski ambasador Vasyl Kyrylych.
Politika

Ukrajinski ambasador o Dodikovom odlikovanju Putina: Teroristi nagrađuju teroriste, a sluge svoje gospodare

Predsjednik RS Milorad Dodik odlikovao je danas predsjednika Rusije Vladimira Putina. Povodom neustavnog dana RS, Dodik kao predsjednik ovog entiteta dodjeljuje niz priznanja ‘zaslužnim građanima i institucijama RS’. I glavno priznanje otišlo je Putinu.

“RS se danas zahvaljuje našim prijateljima. Zahvalni smo predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu, svjetskom lideru. Ali, prije svega našem pouzdanom osloncu. Zahvaljujući njegovom poziciji i obnovljenoj snazi Rusije, glas i stav RS se čuje. A zahvaljujući Rusiji kao garantu Dejtona, naša pozicija je očuvana. Dakle, zato mu dodjeljujeno najvišu nagradu. Zahvalni smo mu što je prihvatio to ordenje”, naveo je Dodik.

Ovaj nevjerovatan potez komentirao je i ukrajinski ambasador Vasyl Kyrylych.

“Teroristi nagrađuju teroriste. Sluge nagrađuju svoje gospodare. I prvima i drugima upravlja strah. S vremenom taj strah izjeda i terorista i slugu”, napisao je Kyrylych na Twitteru.

Orden zastave RS za zlatnim vijencem dobilu su nedavno preminuli Siniša Mihajlović, ali i Slobodan Stanović, vlasnik kompanije Integral iz Laktaša.

Stanković je nedavno završio na crnoj listi SAD zbog korupcije. Inače se pozvezuje sa Dodikom. Stanovićeve kompanije dobivaju skoro sve poslove u RS.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare