šok u svijetu muzike

Umro tvorac legendarnog hita “Butterfly”. Pronađen mrtav u svom stanu

Shifty Shellshock, frontmen rock grupe "Crazy Town", preminuo je u dobi od 49 godina, prenosi Newsweek.

Shellshock, čije je pravo ime bilo Seth Binzer, preminuo je 24. juna, potvrdio je medicinski istražitelj u Los Angelesu.

Američki pjevač je pronađen u svome domu. Za sada nije poznat uzrok smrti.

Shellshock se proslavio ranih 2000-ih s "Crazy Townom" čiji je najveći hit bio "Butterfly". Ova pjesma bila je broj jedan na muzičkim ljestvicama širom svijeta, uključujući Billboard Hot 100.

Bend je 2002. izdao još jedan album, ali se raspao ubrzo nakon lošeg komercijalnog efekta.

Bend "Crazy Town" ponovo se okupio 2007. i objavio svoj treći album, "The Brimstone Sluggers", 2015. godine.

Nevezano za "Crazy Town", Shellshock je imao hitove s britanskim producentom Paulom Oakenfoldom, uključujući "Starry Eyed Surprise".

Međutim, pjevač se dugo borio sa zloupotrebom droga i pojavljivao se u različitim reality programima kako bi se izborio sa svojom ovisnošću, uključujući "Celebrity Rehab 1 i 2" te "Sober House 1 i 2".

Shellshock je također imao sukobe sa zakonom, uključujući i to da je 2012. osuđen na tri godine uvjetne kazne zbog posjedovanja kokaina.

"Želio bih se iskreno izviniti svima.

Osjećam se jako loše zbog onih koje sam uvrijedio i onih koji su trpjeli ovu situaciju", rekao je tada Shellshock za TMZ.

Također je priznao u intervjuu za Rolling Stone 2001. da je bio uhapšen zbog krađe u trgovinama i da je godinama koristio drogu te prodavao ilegalne supstance.

Shellshock je prije dvije godine hodao sa zvijezdom "Punky Brewster Soleil" Moon Frye. Mjesecima nakon njihovog raskida, uhapšen je u Los Angelesu zbog vožnje u pijanom stanju.

Shellshock je imao tri sina.