podnijela tužbu

Unuka Elvisa Presleya se bori za imanje kralja rocka. Tvrdi da je sve velika prevara

Bivše imanje kuća Elvisa Presleya, ali i mjesto na kojem je sahranjen  kralj "rock and rolla", trebala bi biti prodani na aukciji u četvrtak - ali njegova unuka pokušava zaustaviti sudski odobrenu prodaju imanja Graceland.

Glumica i model Riley Keough - Elvisova unuka, koja je postala nova vlasnica Gracelanda kada je njena majka Lisa Marie Presley umrla u dobi od 54 godine u januaru 2023. - navodi u tužbi da je prodaja na toku "prevara", javljaju NBC vijesti.

Slučaj proizlazi iz ugovora o povjerenju iz 2018. koji je pokojna Lisa Marie Presley, Elvisovo jedino dijete, navodno potpisala, osiguravajući zajam od 3,8 miliona dolara od Naussany Investments and Private Lending LLC u Missouriju.

Kompanija tvrdi da je Graceland korišten kao kolateral u zajmu, koji nikada nije vraćen.

Međutim, u novim sudskim podnescima, Keough se bori protiv prodaje kompleksa u Memphisu, tvrdeći da njena majka nikada ništa nije potpisala i nikad nije posudila novac.

U izjavi za NBC News, Elvis Presley Enterprises - subjekt koji upravlja Gracelandom i imovinom Elvis Presley fondacije - sugerirao je da je najavljena prodaja prevara.

"Elvis Presley Enterprises može potvrditi da su ove tvrdnje lažne.

Ne postoji prinudna prodaja.

Jednostavno rečeno, protutužba je podnesena kako bi se zaustavila prijevara", navodi se u saopćenju

U tužbi podnesenoj 15. maja na sudu okruga Shelby tvrdi se da se novčana posudba nikada nije dogodila, da ga Lisa Marie Presley nikada nije potpisala, da vjerovnik - identificiran u obavijesti o prodaji kao Naussany Investments and Private Lending LLC - ne postoji, a javni bilježnik kredita nikada to nije ovjerio.

Naussany Investments nije odgovorio na zahtjev NBC Newsa za komentar.

Keough je navodno uspjela dobiti privremenu zabranu bilo kakve prodaje prije nego što sud donese odluku o njenom zahtjevu za zabranu.

Ročište je zakazano je za srijedu, prema sudskim dokumentima. Godinama je prostrano imanje Graceland odredište onih koji odaju počast Elvisu.

Legendarni američki muzičar kupio je Graceland Mansion 1957. i tamo živio do svoje smrti 1977. godine.