IGRA ZA ADANU

Upropastio se, ne liči na fudbalera: Pogledajte kako danas izgleda Mario Balotelli

Ljubitelji fudbala bili su zapanjeni poslije snimaka koji su zagospodarili društvenim mrežama. Mario Balotelli (33) igra za turski klub Adanu i ima najmanje deset kila viška.

Stomak, podvaljak, dres koji samo što ne pukne na njemu i pokreti kojima podsjeća na rekreativca, a ne na profesionalnog fudbalera danas su zaštitni znak Marija Balotellija. Legendarni napadač koji je igrao za Inter, Milan i Manchester City izgleda je blizu da okonča karijeru.

Mario Balotelli jeste postigao mnogo u karijeri, ali s obzirom na potencijal nije uradio ni pola od onoga koliko je mogao. Luda glava i nefudbalski život koštali su ga mnogo, a momak rođen u Gani koji je igrao za Italiju nikada nije umio da se nosi sa svojim porocima.

Posljednjih godina Mario Balotelli je igrao u Švajcarskoj u Sionu, a ove sezone vratio se u Tursku u ekipu Adana. Ove sezone odigrao je svega sedam utakmica za Adanu, ali je postigao četiri gola i na terenu proveo 289 minuta. Adana trenutno zauzima deseto mjesto u Superligi Turske.