borba za život

Upucani slovački premijer ponovo operiran. Direktorica bolnice: Njegovo je stanje zaista ozbiljno

Slovački premijer Robert Fico danas je podvrgnut još jednom operativnom zahvatu, izvijestili su njegov zamjenik Robert Kalinak i direktorica bolnice u Banskoj Bystrici Miriam Lapunikova, dodavši da je njegovo stanje stabilno, no još uvijek teško.

"Uklonjeno je nekrotično tkivo zaostalo od prostrelne rane. Pacijent je sada pri svijesti, stabiliziran, no i dalje je zadržan na liječenju na Odjelu za intenzivnu njegu. Njegovo je stanje zaista ozbiljno", rekla je direktorica bolnice.

Lapunikova je kazala kako su ljekari donijeli odluku o tome da premijer bude podvrgnut još jednoj operaciji nakon obavljenog CT-a, što je standardna procedura. Zahvat je trajao dva sata. Zamjenik premijera i potpredsjednik vlade Kaliniak je, nakon što je posjetio premijera u bolnici kazao kako će trebati proći nekoliko dana da ljekari budu sigurni u to da će se on oporaviti.

"Mislim da će nam današnja operacija… omogućiti da se približimo pozitivnoj prognozi. Bolje sam raspoložen jer vidim da ima napretka. I dalje je vrlo ozbiljno, ali za mene puno nade." Dodao je da stanje u državi ni na koji način nije stalo i da se sve nesmetano odvija.

Fico je u srijedu bio podvrgnut višesatnoj operaciji ubrzo nakon što je na njega pucano iz neposredne blizine nakon sjednice vlade održane u slovačkom gradu Handlovi. Slovačka policija optužila je 71-godišnjeg muškarca za pokušaj ubistva.