Sport

Vahid Halilhodžić za Raport: Navijam za Velež, nadam se da će osvojiti Kup BiH

Vahid Halilhodžić trenutno nije u Bosni i Hercegovini, ali legendarni bh. fudbaler i trener nastojat će barem putem TV ekrana gledati meč u kojem će njegov Velež pokušati osvojiti Kup BiH.

Utakmica za trofej na rasporedu je danas od 18 sati na stadionu Bilino polje u Zenici. Velež će u finalu igrati protiv gradskog rivala Zrinjskog.

Gledao meč protiv Borca

"Trenutno sam u Dubrovniku, ali naravno, pokušat ću pratiti utakmicu. Nadam se da će Velež osvojiti trofej", kaže popularni Vaha za Raport.

O aktuelnoj ekipi "Rođenih" ima pozitivno mišljenje. Nedavno ih je imao priliku uživo gledati u premijerligaškom derbiju protiv Borca.

"Velež pratim koliko mi to dozvoljavaju obaveze. Gledao sam ih protiv Borca. Djeluju kao simpatična ekipa. Vidim da pokušavaju igrati napadački, lepršavo, onako kako je to nekad krasilo igru Veleža, možda im je potrebno još fizičke snage, da nametnu svoj ritam", objašnjava Halilhodžić.

O Zrinjskom kaže:

"Ne bih Zrinjski previše komentirao osim da su u ligi bili dominantni".

Naravno, Vaha se nada da će se na kraju finala radovati igrači i navijači Veleža.

"Nadam se da će Velež osvojiti trofej. Dva puta je Kup osvajao u bivšoj Jugoslaviji, osvojio je i Kup BiH prošle godine. Bio bi značajan korak da to učine i ove, jer bi time izborili plasman na evropsku scenu, što je izuzetno značajan korak za svaki klub", rekao je Halilhodžić (70).

Interesovali smo se za Vahinu trenersku karijeru koja je, kako nam je potvrdio, trenutno u mirovanju nakon šokantnog odlaska s klupe reprezentacije Maroka uoči Svjetskog prvenstva u Kataru.

Razočaran zbog Maroka

"Trenutno sam u fazi smirivanja. Moj zadnji posao i sve što se desilo me je razočaralo. Bio sam zaista duboko razočaran, tako da još nisam odlučio šta dalje.

Trenutno sam okupiran porodicom i nekim drugim privatnim obavezama", kaže Vaha.

Otkrio nam je da ponuda za nastavak ne manjka, ali...

"Nikad nisam imao više ponuda nego sada. Međutim, kao što sam rekao, nisam odlučio šta ću dalje", izjavio je Halilhodžić.