Puni Gas

VIDEO Kako izgleda najjači Brabus u historiji

Najnoviji Brabus je zasnovan na Mercedesu-AMG GT 63 S E Performance, najsnažnijem modelu u asortimanu njemačkog proizvođača automobila.

U Brabusu, pak, taj model dobija oznaku 930. To jasno sugeriše da se radi o automobilu koji zalazi u teritoriju hipersportskih automobila.

Brabus: Dodao svoj modul

Standardni 4.0 V8 sada je dobio dvije nove turbin. Brabus je dodao i svoj PowerXtra modul sa novom upravljačkom elektronikom.

Epilog je povećanje maksimalne snage sa 842 na čak 930 KS. Još impresivnija je činjenica da se vozaču nudi maksimalni obrtni moment od 1550 Nm.

Zvanični podaci govore da Brabus 930 dostiže brzinu od 100 kilometara na sat za 2,8 sekundi. Maksimalna brzina je 316 km/h.

Astronomska cijena

Kupac će dobiti i dodatne aerodinamične dodatke, kao i Brabusov ispušni sistem od titanijuma, sa režimom rada “coming home” kako na putu kući ne bi budio komšiluk.

Postavljen na točkove od 21 inča naprijed i 22 pozadi, sa gumama Continental SportContact 7, Brabus 930 također ima unapređenu unutrašnjost u odnosu na standardni Mercedes-AMG model.

Naravno, postoje brojne opcije personalizacije. Međutim, imajte na umu da u Brabusu nema jeftine dodatne opreme. Dovoljno je reći da je početna cijena ovog modela 323.435,45 eura, prenosi B92.