horor u australiji

VIDEO Snimka tate heroja iz Sydneya obilazi svijet. Zaštitio djecu od horora, stavio im maske na oči

Snimka oca koji izvodi svoju djecu iz trgovačkog centra u Sydneyu s maskama za oči, nakon smrtonosnog pohoda zasad neimenovanog napadača, postala je viralna na društvenim mrežama.

Potvrđeno je da je šest osoba, uključujući i navodnog počinitelja, mrtvo nakon mučnog napada koji se dogodio u subotu poslijepodne. Više je osoba, uključujući majku i devetomjesečnu bebu, zadobilo je ubodne rane. Napadač je u 15.30 sati u subotu počeo trčati po trgovačkom centru naoružan nožem i krenuo ubadati ljude dok ga u pohodu nije zaustavila policajka koja mu se herojski suprotstavila i upucala ga.

Više je ljudi viđeno u bijegu iz trgovačkog centra nakon napada, uključujući i oca koji se potrudio zaštititi svoju djecu od užasnih scena tako što im je stavio maske na oči, javlja news.com.au

"Upravo sam vidio dvoje male djece na vijestima s maskama na očima, kako ih otac vodi iz trgovačkog centra", napisao je korisnik na X-u.

"Taj im je čovjek prekrio oči kako ne bi vidjeli užase onoga što se upravo dogodilo. To je nevjerojatan otac", dodao je drugi.

Korisnici društvenih mreža brzo su pohvalili tatinu brzu reakcije jer se pametno dosjetio spriječiti djecu da gledaju takve horor prizore.

"Zamislite da ste taj otac koji to mora učiniti da bi zaštitio svoju djecu. Sjajan tata", rekli su.

"To je bilo tako srcedrapajuće za gledati. Molimo se za sigurnost svi", kazao je drugi.

"Jako tužno. Bravo tata što tako brzo razmišljaš u uznemirujućoj situaciji", još je jedan komentar koji je pohvalio potez oca dvoje djece.

Australske vlasti vjeruju da je navodni počinitelj djelovao sam, a pomoćnik komesara Anthony Cooke rekao je novinarima u subotu navečer da je "zadovoljan što ne postoji trajna prijetnja".

Dodao je i da nema informacija u vezi s počiniteljem.

"U ovoj fazi ne znam ko je on", kazao je.

Australski premijer Anthony Albanese rekao je da nema informacija koje bi dokazale da je napad povezan s terorizmom, ali AFP se konzultira s policijom NSW-a i aktivirat će zajednički protuteroristički tim ako bude potrebno, kako je rekao.

Video možete pogledati OVDJE.