Politika

Vijećnici Fuada Kasumovića tvrde da je sad Zenica blokirana, iz SDA kažu da nema mjesta panici

Nakon što je Kantonalni sud u Zenici odredio jednomjesečni pritvor gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću i bivšem predsjedniku Nadzornog odbora Zenicatransa Vahdetu Drini, odbrana je najavila žalbu.

Reagirali su i članovi političke stranke Zenička inicijativa – Kasumović Fuad. Smatraju da je vođen sraman proces, te da je odluka suca donesena ishitreno. Dodaju da vjeruju u pravosudni sistem i da će sud uvažiti žalbu koja će biti danas uložena.

“Gradonačelnik neće moći obavljati funkciju dokle god je u pritvoru, s obzirom na to da prema Statutu Grada, Vijeće nema pravo da donosi odluke u njegovo ime, niti da imenuje bilo koga drugog. Smatram da je ovim činom i cijeli grad blokiran”, kazao je Kenan Uzunović, predsjendik Kluba vijećnika Zenička inicijativa – Kasumović Fuad.

Predjednica Kluba vijećnika SDA Emina Tufekčić poručuje da nema nikakvog razloga za paniku ili za strah: “Ovo je pravna država, jasno je propisano da neko nekog može mijenjati u slučaju njegovo odsutnosti”.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare