Svašta

Vlasnik stavio Mercedes na aukciju pa sam ponudio najveći iznos i morao platiti

Online aukcije su posljednjih godina stekle ogromnu popularnost, a možda najbolju ponudu možete naći na stranici bring-A-Trailer. Tamo se nedavno pojavio i zanimljivi Mercedes-AMG G63 kojeg je ponudio prodajni specijalist Switchcars.

Očekivano, interes za skupocjenom G klasom iz AMG-a je bio zamjetan, ali malo ko je očekivao da će među onima koji licitiraju biti i sam prodavač. On nije razmišljao da će u domenu tzv. rezervirane cijene od prije definiranih 90.000 dolara ući i ako ponudi nešto manje. Naime, u taj iznos ulazi i 5% provizije koje dobiva organizator aukcije.

Ponudivši 86.000 dolara vlasnik je po isteku aukcije postao i kupac. Uvidjevši što je učinio, a kako bi izbjegao plaćanje provizije od 4300 dolara (5 posto postignute cijene), tražio je da se kontaktira osoba koja je ponudila drugu najvišu ponudu od 85.000 dolara.

Naravno, prodajni specijalist je kontaktirao organizatora koji je promptno reagirao. Vlasnik automobila koji se predstavio kao kupac nassin35 je dobio račun od 4300 dolara koji mora odmah platiti, a pritom je zaradio i doživotnu zabranu prodaje putem online aukcijske platforme.