Politika

Vojin Mijatović sinoć šokirao: Što sam više Bosanac sve više smetam „šatro“ Bošnjacima! Bude li rata, bio bih u uniformi BiH

– Dodik prešao crvenu liniju! Neće reagovati ni Srbija ni Rusija, jer je on sitni kusur! Dodik se precijenio! Ne shvata da su mu sva vrata zatvorena, a on ih je zatvorio! Kraj mu je jako blizu! Bolje bi bilo da su na sve znamenitosti stavili zastave BiH pa da nastavimo živjeti kao ljudi!

Situacija u Palestini nas dovodi do naših poriva! Naši lideri prizivaju rakete! Sukob u Palestini je daleko dublji i gori od našeg sukoba! Pitam trojicu naših ratnika da li im se ponovo ratuje?! Trebaju li im ponovo rakete u Sarajevu, Mostaru i Banjoj Luci?! Dodik je 13 puta rekao da će RS biti nezavisna pa je još samo entitet! Amerikanci jasno stavili doznanja da smo njihov spoljnopolitički prioritet!

Treba nam članstvo u NATO-u! Bliži smo NATO-u nego EU! Evropa se nespretno igra sa sudbinom Zapadnog Balkana! Milorad, Bakir, Dragan niti bilo ko drugi ne može reći „ne“ Americi! Dodik prešao sve crvene linije! Ako nastavi, desit će se mnogo loše stvari po njega! Na to neće reagovati ni Srbija ni Rusija, jer je on mali ulog, sitni kusur! Precijenio se! Kraj mu je jako blizu! Uveliko se spremaju sankcije za rukovodstvo RS-a i Dodika! Ovo sada će biti samo povod, a razlog je sve što se dešava zadnjih 10 godina! Ne trebaju se iznenaditi i s druge strane ako budu dio tog paketa! Neće ni Bakir i Čović ostati nekažnjeni! Kada su Dodika stavili na crnu listu, napravili su od njega nacionalnog heroja! Došlo je vrijeme da otvore njihove sefove po inostranstvu! Došlo je vrijeme da pregledaju njihovu imovinu po stranim državama! Ima materijala za 200 godina zatvora! Ako krenu sankcije prema Dodiku, ići će i prema drugim rukovodiocima u RS-u! Kada Amerika i Rusija naprave dogovor oko BiH, naši lideri neće dobro proći! Dodik traži bilo kakav međunarodni okvir, jer ga niko nigdje ne zove, već dugo je u dubokoj međunarodnoj izolaciji! Dodik ode pet puta u Beograd i misli da je bio u inostranstvu!

Velikim silama su bitne sirovinski bogate zemlje i zemlje s geopolitičkim ciljevima! Suštinski ne spadamo ni u jednu grupu! Ukrajina je u tom smislu mnogo važnija! Americi je bitno da BiH ostane netaknuta i nezavisna! Zbog toga Dodik nema ključnu riječ! Skeptičan sam kada je u pitanju Vučić! Koliko je Vučić u talu sa ostalim velikim silama kao što su Kina, Rusija i Turska! Postavlja se pitanje da li Srbija može ući u EU s kineskim kapitalom! Naši lideri znaju da što smo bliži EU, oni su bliži zatvoru! To nije slučaj s Vučićem! Vučić je postao bitan faktor u EU!

Vučiću ne vjerujem ništa, ali vjerujem poziciji predsjednika Srbije! Srbija nema nazad na tom putu ka EU! Vučić kopira Tita! Niko ne smije da pisne bez njegove saglasnosti! Dodik ne shvata da su mu sva vrata zatvorena, a on ih je zatvorio! Najveći teret Vučiću i Srbiji su Kosovo i Dodik! Pitanje vremena je kada će Vučić predati Kosovo! Problem Kosova nije Vučić napravio! Vučić traži nešto za Kosovo, ali to nije RS! Mislim da će to biti brži ulazak u EU i benefiti kako bi postao lider Balkana! Vučić neka radi šta hoće samo neka se zaustavi na Drini i ne dira BiH! Bakir Dodiku dao pola države! Strašno je da Bošnjake u RS-u 25 godina nakon rata zovu povratnicima! Kada bi se svi iz dijaspore prijavili za glasanje, Dodik se ne bi pitao ništa! Mogu sa SDA i sa svima ostalima! Idemo svi u bh. blok! Hajmo registrovati sve glasače u dijaspori i skinuti Dodika s vlasti! SDA i SDP su jedini koji imaju neke glasove! Ako mogu ja sa SDA, a pljuju me na dnevnoj bazi, onda mogu svi! Tek trebamo osigurati to da niko nikoga ne prevari u koaliciji! Koaliciju će činiti SDA, SDP, DF, PDA, NIP, Naša stranka, NES, Platforma za prgres, Stranka za BiH.

U Banjoj Luci se stvara i brani BiH! Ne u Sarajevu! Što sam više Bosanac sve više smetam „šatro“ Bošnjacima! Ne daj Bože rata, bio bih u uniformi BiH! Crtaju mi metu na čelo samo zato što sam rekao da volim BiH! Moja i njihova Bosna nije isto! Moja Bosna smo svi, a njihova Bosna je samo moja ili samo njihova! Smetam, jer rušim i bošnjački i srpski svijet! Da im sutra ponude da podijele Bosnu na tri dijela, potpisali bi i ne bi se okrenuli! Bakir ne može da vlada s trećinom koju ima! Nermin Nikšić treba da izađe s kandidaturom za Predsjedništvo! On jedini ima kredibilitet da bude prihvaćen u oba entiteta!

RS je u stečaju samo niko nije zvanično objavio stečaj! Ostaje tek da vidimo šta je RS dao u zalog za kredit! Šta briga Dodika, narod plaća – kazao je, između ostalog, Vojin Mijatović.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare