Region

Vučić kaže da vjerujemo njemu, a ne svojim očima: Želim najbolje odnose sa Bošnjacima

Aleksandar Vučić nastavlja nam govoriti da vjerujemo njemu, a ne svojim očima.

Naime, danas je predsjednik Srbije prokomentirao svojevrsni diplomatski rat između Beograda i Sarajeva, a sve zbog presude Vrhovnog suda u Beogradu bivšem komandantu Armije BIH Huseinu Mujanoviću za navodni ratni zločin i to na 10 godina zatvora.

“Veoma mi je stalo do dobrih odnosa s BiH, ali to ne znači da nemamo pravo da procesuiramo one koji su ubijali Srbe da bi zadovoljavali njihove interese. Svako ko je počinio ratni zločin mora odgovarati, bilo da je Srbin bilo da je Bošnjak. Sud koji je nezavisan je takvu odluku donio i tome nemam šta da dodam”, rekao je Vučić.

PROČITAJTE  Vučić na pitanje da li će uvesti sankcije Rusiji: Nisam od onih koji se zaklinje...

Potom je ponovio svoje stare fraze.

“Da li želimo najbliže odnose s Bošnjacima? Da. I dat ću sve od sebe da imamo takve odnose. Postoji u regionu potreba da nam svi lupaju šamare i da udaraju kao po džaku, a na to su ih neki ranije navikli i izvinjavali se”, dodao je.

Vučić je istakao da Srebrenica nije nešto čime Srbi smiju i mogu da se ponose.

“Ali postoje stvari kojima se ni drugi ne mogu ponositi. Neka svi zločinci odgovaraju, bez obzira kojoj naciji i vjeri pripadaju, a da naši narodi žive u najboljim bratskim i komšijskim odnosima”, rekao je VučićPovezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare