dati državu Srbiju na tacni Aleksandarc vučić crno odijelo bijela košulja tamna kravata naočale sjedi u uredu iza njega sivo i zastava iza
Region

Vučić: Nećemo nikome dati državu Srbiju na tacni, ne sanjajte to

Predsjednik Srbije i lider SNS-a Aleksandar Vučić poručio je Prištini “i svima drugima” da im neće dati državu Srbiju na tacni, onako kako bi oni to voljeli, kao i da Srbija pripada svom narodu, piše Tanjug, prenosi RTS.

!Moramo da sačuvamo državu, uspjećemo i u prvilačenju investicija i u povećanju BDP i plata i penzija. I u povećanju životnog strandarda. Ali moramo da sačuvamo našu državu”, poručio je Vučić na kongresu SPS-a.

‘Vidi se puno nelogičnosti’

Kaže da je prethodnih dana moglo da se vidi “puno nelogočnosti po pitanju dešavanja na Kosovu”.

“Kažu ovi naši zapadni prijatelji i partneri, evo Priština je deeskalirala sukob pošto su odgodili izbore. A samo 15 sati prije toga došli sa dugim cijevima da zauzimaju četiri prostorije opštinskih izbornih komisija na sjeveru Kosova. Šta, nisu znali 15 sati ranije šta će da urade”, kazao je Vučić.

On je rekao “da hapse i maltretiraju Srbe i još kažu kako rade na deesklaciji”.

“I onda ujutru uhapse Srđana Trajkovića optužujući ga navodno za ratne zločine iako je gotovo devet godina radio u prištinskoj policiji i sada se ne javlja porodici i ne dobija lijekove”, rekao je Vučić.

Nećemo vam dati državu Srbiju na tacni ni za šta na svijetu

“Јučer cijeli dan zovu, nema stranca koji nije pozvao i rekao – strašna greška i veliko rušenje demokratije. To što je Kurtijeva savjetnica ili neko ko zastupa njihove interese, a ne interese svoje zemlje i svog naroda, čekala na adminsitrativnom prijelazu dva sata. Zamislite te strašne torture. I onda shvatite da iza svega toga, iza tih 0,1 ili 0,5 odsto stoje oni koji žele da Srbi i građani Srbije budu takvi koji će državu Srbiju da im daju na tacni”, rekao je Vučić.

Poručio je da da država Srbija pripada svojim građanima.

“Nećemo vam dati državu Srbiju ni za šta na svijetu, ne sanjajte to, nikada je nećete dobiti. Država Srbija pripada njenim građanima i ovom narodu”, poručio je Vučić.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare