Policija upala u dvoranu

Vučićev SNS pokušao zabraniti Šerbedžijin nastup u Vojvodini. Rade na kraju pjevao u parku

Kad su počele pripreme za nastup, u dvoranu je ušlo pet policajaca

Rade Šerbedžija sinoć je trebao održati koncert u velikoj dvorani kina u Baču u Vojvodini, no na kraju je nastupio ispred zgrade, u parku.

Kad su počele pripreme za nastup, u dvoranu je ušlo pet policajaca. Organizator koncerta, producent Zdravko Vulin, za Novu.rs ispričao je da su policajci naredili da se oprema iznese pozivajući se na naredbe koordinatora Srpske napredne stranke (SNS) za Bač.

"Rade Šerbedžija došao je dan ranije, obilazio je manastire, grad, družio se s ljudima. On obožava Bač i nedopustivo je da neko ko toliko promiče ovaj naš narod i toliko radi za njega, bude tako diskriminiran", rekao je Vulin.

Objasnio je da nije u redu da ljudi koji su kupili karte ne dobiju ono što im je obećano pa su opremu namontirali u parku kako bi Rade mogao održati nastup.

"Niko nas nema pravo otjerati. Mi pošteno radimo svoj posao i plaćamo porez", dodao je Vulin.

Publika podržala Šerbedžiju

Na pitanje za šta je tačno nadležan čovjek koji je donio odluku o zabrani koncerta, Vulin priznaje da niko na to pitanje nema odgovor.

"To je neka interna 'titula' - koordinator SNS-a za Bač. Nije predsjednik općine, niti bilo ko od nadležnih. Niko od njih nam se sada ne javlja na telefon", rekao je.

Šerbedžija je nastalu situaciju komentirao tokom nastupa.

"Mi ćemo održati mali koncert tu, pa koliko izdržite. Ja mogu na hladnoći, ja sam Ličanin. Idemo, dečki. Barbara! To je ona revolucionarna pjesma zbog koje se vlast treba bojati", rekao je Rade, a publika ga je podržala gromoglasnim pljeskom. Organizator Vulin je nakon nastupa izjavio da će građanima koji su kupili ulaznice novac biti vraćen te je zahvalio Šerbedžiji.