Vijesti

Vulin: Pronaći ćemo one koji su “pokušali ubiti Vučića” u Srebrenici. To je posao Tužilaštva BiH da radi

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin kazao je danas MUP radi se na pronalaženju onih koji su u Srebrenici “pokušali da ubiju Vučića, i da će nakon njihove identifikacije biti podignuta optužnica, iako je to posao Tužilaštva Bosne i Hercegovine”.

Vulin je izjavio danas da ne zna u koliko telefonskih razgovora je prisluškivan predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, ali da je to dokazano za “1.882 prisluškivani razgovor u kome nema ni jedne jedine kompromitacije”. Vulin je za televiziju Pink izjavio da nisu tačne optužbe iz opozicije da je Vučić prisluškivan “jer komunicira sa kriminalcima”, jer od 26 takvih osoba “nijedan nije osudjen ni optužen”.

“Kako je kriminalac ako nije optužen? Njih 26 nisu dobili nijednu krivičnu prijavu, a o procesu da ne pričamo. Jasna je zla namjera protiv predsjednika Vučića i članova njegove porodice”, kazao je Aleksandar Vulin.

PROČITAJTE  Vučić se najviše plaši hrabre Marinike koja bi ga mogla srušiti s vlasti. Na udaru se našla nakon što je inicirala prijedlog rezolucije o osudi genocida u Srebrenici

On je rekao da je “ideja bila da se nađe bilo šta kompromitujuće da se dođe do Aleksandra Vučića” i da je za operativnu obradu – prisluškivanje morala da se dobije dozvola suda, koja je tražena za ljude za koje se znalo da komuniciraju sa predsjednikom Srbije, da bi tako mogli i njega da prisluškuju, pošto nisu mogli to da urade direktno.

Prema njegovim riječima cilj prisluškivanja je bio da se protiv Vučića “nađe bilo šta kompromitujuće da bi on dao ostavku”.

Vulin je rekao da je MUP predao nadležnom tužilaštvu materijal oko prisluškivanja i da je “siguran da ćemo vrlo brzo dobiti sudski epilog”.

PROČITAJTE  Grlić Radman ne želi komentarisati sramotne izjave Milanovića: Genocid je genocid, tu se ne propitkuje broj žrtava

On je dodao i da srbijansko Ministarstvo unutrašnjih poslova radi se na pronalaženju onih koji su u Srebrenici “pokušali da ubiju Vučića, i da će nakon njihove identifikacije biti podignuta optužnica, iako je to posao Tužilaštva Bosne i Hercegovine”.

Na pitanje dokle se stiglo u istrazi ubistva tročlane porodice Đokić iz Aleksinca, Vulin je rekao da se “aktivno radi na tom slučaju i da je kolegama iz Niša stigla pomoć iz Beograda”.

“Cijelo ministarstvo je posvećeno tome. Pronašli smo dosta dokaza koji upućuju šta se desilo i zašto se desilo”, rekao je Vulin ne precizirajući detalje.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare