Region

Vulin: Srbiji nije mjesto u Evropskoj uniji, samo neka nastave sa prijetnjama

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin pozvao je poslanike Evropskog parlamenta da “nastave da ucjenjuju Srbiju da uvede sankcije Rusiji, jer od takve politike europoslanika nema boljeg načina da Srbija shvati da joj nije mjesto u Uniji”.

Komentarišući najavu europoslanika da će Evropski parlament Rezolucijom tražiti od Srbije da uvede sankcije Rusiji, Vulin ih je pozvao da nastave sa politikom ucjenjivanja i pritisaka prema Srbiji i da što prije usvoje tu rezoluciju i da nastave da vrijeđaju i ucjenjuju Srbiju i pokazuju koliko ne poznaju Srbe i nije im važno da ih upoznaju, prenosi RTRS.

“Samo neka nastave sa prijetnjama i ucjenama i vjerujem da će i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić preispitati odluku o nastavku puta ka EU”, naveo je Vulin u saopćenju.

On je ocijenio da Vučića samo ucjene i prijetnje evroposlanika mogu uvjeriti da treba da napusti politiku približavanja EU, saopćeno je iz MUP-a Srbije.

“Zato poslanici Evropskog parlamenta, nemojte da se stidite što vas u vašim zemljama ne pitaju i ne slušaju, samo nastavite sa napadima na Srbiju i pomozite Srbiji i predsjedniku svih Srba da što prije napuste put ka članstvu u EU”, rekao je Vulin.

Prema njegovim riječima, pošto je vojno neutralna Srbija treba da bude i politički neutralna.

“Da bi se to i desilo, samo neka europoslanici nastave sa ucjenama”, rekao je Vulin.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare