Životni stil

Za sve ljubitelje pizze: Laganija i zdravija verzija za čiju je pripremu potrebno samo 10 minuta

Svi ljubitelji pizze uživat će u ovoj laganijoj i zdravijoj verziji, za čiju je pripremu potrebno samo 10 minuta.

Sastojci za podlogu:

2 bjelanca

1 jaje

2 kašike parmezana

1 žlica psyllium ljuskice

Za nadjev:

pelat ili umak od paradajza

pureća šunka

sir gauda

mozzarella

mješavina začina (origano, majčina dušica, ružmarin…)

listići svježeg bosiljka

kokosovo ulje

Priprema:

U blender stavite sve sastojke za podlogu pa ih blendajte oko minutu. Za to vrijeme zagrijte tavicu na srednju temperaturu koju ste prethodno malo namastili uljem. U nju potom izlijte smjesu.

Kad se podloga zapeče s jedne strane, okrenuti je. Potom je premažite umakom od paradajza s dodatkom začinske mješavine. Dodajte naribanu gaudu, tanko narezanu šunku i natrganu mozzarellu.

Sve skupa potom možete prebaciti na nekoliko minuta u rernu dok se sir u potpunosti ne otopi (ako vam tavica to dozvoljava, ili prebacite u pleh) ili pak poklopite tavicu i pričekajte da se sir istopi.