Vijesti

Zahiragić objavio snimak zgrade u kojoj Vlada KS nudi stanove mladima: Ovo je katastrofa

Ovo je zgrada u kojoj je Vlada Kantona Sarajevo ponudila stanove mladima po cijeni od 2.400 KM po kvadratu, napisao je u svojoj objavi na zvaničnom Twitter nalogu, zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevu, Haris Zahiragić.

Naime, on je naveo da je od početka novog modela subvencioniranja stanova za mlade upozoravao da je proces netransparentan.

“Investitori “prijave” stanove koje oni nude, cijenu daju proizvoljno, a onda Vlada subvencionira po javnom pozivu 25.000 KM po stanu.Mladi koji se prijavljuju na Javni poziv, doslovno, kupuju “mačka u vreći”, jer projekti zgrada nisu bili sastavni dio Javnog poziva.Upozoravao sam da je to model kojim se Vlada stavlja u ulogu agenta za nekretnine i to one koje investitori nisu mogli prodati nikome – i pored toga im gratis dodijeli 25.000 KM na realnu/tržišnu cijenu.U konkretnom slučaju, ova “kuća” se nalazi u ulici Trebinjska, naselje Buća Potok.

U okruženju “kuće” koju je Vlada ponudila kao zgradu, kako možete vidjeti na videu, nalaze se privatne kuće. Ova bijela plastična vrata su, vjerovali ili ne, glavni ulaz u “zgradu”. Projekat je, prema svjedočenju (ne)sretnika koji su prošli na Javnom pozivu, katastrofalan. Prilaz “zgradi” koja je ukopana i radi toga puna vlage, preko ove livade s donje strane kao što vidite, također.Kvalitet radova ispod svakog nivoa i standarda struke.I znate li koliko je cijena stana na 1. spratu ove “zgrade” koju je Vlada KS ponudila mladima? 2400 KM!

Svako ko živi u Sarajevu zna da se za 2400 KM po kvadratu može pronaći stan u užoj gradskoj jezgri, čak i u novogradnji na nekim puno atraktivnijim – u smislu stambenog urbanizma, lokacijama nego što je ova, ali i u zgradama koje liče na zgrade.Iskreno, mislim da ne postoji čovjek generalno, a posebno ne mlad čovjek, koji bi u ovom objektu kupio sebi stan ni po duplo manjoj cijeni.

Međutim, tu uleti Vlada KS, ponudi kao subvenciju od 25.000KM, izreklamira i proda po nerealnoj, za inteligenciju uvredljivoj, cijeni.Ova zgrada je vrh ledenog brijega, ima još šokantnih informacija na temu ovog Javnog poziva koji je proveden do kraja netransparentno, a o čemu ćemo naknadno govoriti.

NAPOMENA:Svi mladi ljudi koji su na ovakav način prevareni imaju pravo ne potpisati ugovor, to jeste imaju pravo odustati od kupovine ovakvih stanova, a ukoliko budu imali nekih problema stojim im na raspolaganju zajedno sa kolegama iz Kluba.I da, zadovoljstvo je biti na drugoj strani!”, napisao je Zahiragić.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare