prisjelo im krstarenje

Zakasnili na kruzer, kapiten odbio da ih primi. Osam putnika ostalo “nasukano” na afričkom otoku

Osam putnika s krstarenja ostali su "nasukani" na afričkom otoku jer su propustili planirano vrijeme povratka na brod Norwegian Down. Kapetan nije dopustio ukrcaj gostima koji su kasnli.

Osam putnika s kruzera moralo se boriti da se ponovo spoje sa svojim brodom nakon što su ostali u Sao Tome i Principeu.

Krenuli u obilazak

Putnici, uključujući trudnicu i paraplegičarku, propustili su planirano vrijeme polaska s otoka u Gvinejskom zaljevu, oko 250 kilometara od obale Gabona, nakon što su se iskrcali s broda Norwegian Dawn kako bi krenuli u obilazak.

Još jedna putnica u svojim 80-ima navodno je zakasnila na brod jer je završila u hitnoj pomoći na otoku.

Kruzer, u vlasništvu Norwegian Cruise Linesa, stigao je u Sao Tome u srijedu ujutro nakon što je 20. marta krenuo iz južnoafričkog Cape Towna na trosedmično krstarenje za špansku Barcelonu.

Privatni jednodnevni izlet grupe na otok trajao je "prekovremeno".

Uprkos naporima lokalne obalne straže, koja je motorom dovezla grupu do broda prije nego što je isplovio tog poslijepodneva, kapetan nije dopustio "kasnim" gostima da se ukrcaju.

Jill i Jay Campbell iz Garden Cityja u američkoj Južnoj Karolini opisali su kako su se pokušali ukrcati na brod nakon što su kasnili.

"Nikad prije nismo imali ovakvo iskustvo. Lučki kapetan je pokušao nazvati brod, kapetan je odbio poziv", objasnili su oni.

Pasoši su im vraćeni preko lučkih vlasti. Grupa je ostavila svoje lijekove, bankovne kartice i druge stvari na brodu.

Putovali kroz šest zemalja

Campbellovi su rekli da su bili jedini članovi grupe s karticom i platili su više od 5.000 dolara u pokušaju da dođu do broda.

Grupa je navodno putovala kroz šest zemalja i na kraju se susrela s brodom u Dakaru, Senegal, posljednjoj zapadnoafričkoj luci putovanja.

Glasnogovornik Norwegian Cruise Linesa rekao je da je to "vrlo nesretna situacija" i da je odgovornost putnika vratiti se na brod najkasnije jedan sat prije planiranog vremena polaska.