Politika

Zapaljiva objava Milorada Dodika: Dobro je da RS ima svoju policiju koja će nas braniti!

Član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik objavio je antievropski post u kojem je čak naveo kako je u ovom trenutku dobro da RS ima svoju policiju.

On je kazao da RS ima jedina ima kapacitet samoodrživosti u BiH i da se sada vidi koliko je bilo ispravno što prije deset i više godina RS nije dozvolila da zbog priče o ulasku u EU izgubi svoju policiju.

“Svijet se nalazi u potpunom neredu. Živimo novu realnost, gdje se Zapad nalazi u liderskom deficitu, a globalni poredak se kreće ka multipolarnosti, koju predvode Rusija, Kina i mnogi drugi”, istakao je Dodik.

On je rekao da je Evropska unija nekada predstavljala najbolje mjesto za život, a sada se vidi da se i to promijenilo.

“Pitanje je da li će EU uspjeti da riješi svoju sistemsku krizu”, naveo je Dodik na Instagramu.

Potom je kazao nešto što može aludirati na nemire i sukobe, jer kaže da je dobro da RS ima svoju policiju koje može braniti RS.

Sada se vidi, dodao je on, koliko je bilo ispravno što prije deset i više godina nismo dozvolili da zbog priče o ulasku u EU izgubimo našu policiju, koja je bedem u odbrani Republike Srpske.

“Nama je Republika Srpska na prvom mjestu i potpuno je jasno da jedino RS ima kapacitet samoodrživosti u BiH”, naglasio je Dodik.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare