Svijet

Zaposlenik McDonald'sa snimao šta se odvija u restoranu i izazvao haos na društvenim mrežama

Jedan TikTok korisnik na svom je korisničkom računu pod imenom @Charlton.a otkrio tri tajne McDrive naručivanja u McDonald'su, najpoznatijem lancu brze hrane, prenosi The Sun.

Prvo, u njegovom videu može se vidjeti da zaposlenici McDonald'sa mogu čuti sve što govorite – čak i kad je njihov mikrofon isključen.

Charlton na snimci nosi svoju radnu uniformu, nudeći tako jedinstvenu perspektivu usluge brzog naručivanja.

Drugo, kako bi sistem naručivanja održali brzim, zaposlenici ovog popularnog lanca brze prehrane kroz prozor McDrivea imaju instalirane kamere koje fotografiraju svakoga tko se približi prozoru za naručivanje.

Kupci tako imaju snimljenu fotografiju u stilu mugshota za volanom, ali samo zato da bi osoblje znalo kome predati koje narudžbe.

Zadnje priznanje koje je otkrio je to da na Novom Zelandu postoji mogućnost kupnje kuharice u samom lancu prehrane. Tako fanatici brze prehrane mogu rekreirati svoja omiljena jela iz McDonald'sa i kod kuće.

Njegov eksplozivni videozapis izazvao je pometnju na društvenim mrežama kad je otkrio da zaposlenici čuju razgovor mušterija čak i dok međusobno pričaju u automobilu. Korisnici su brzo podijelili svoju zabrinutost u komentarima.

“Žao mi je, McDonald's”, napisao je jedan korisnik.

“Sad znam da svaki put čuju našu svađu kad ne znamo šta bismo naručili”, našalio se drugi korisnik TikToka.

Treći je napisao: “Stvarno?! Rekao sam stvari koje niko nikad nije trebao čuti”.

U raspravu su se uključili i drugi zaposlenici McDonald'sa koji su potvrdili Charltonove tvrdnje i sugerirali da će lanac doživjeti “100-postotni rast prodaje” misterioznih knjiga recepata.

No nisu svi bili tako sigurni, a jedan zaposlenik McDonald'sa je u komentaru napisao: “Sad će mi dolaziti kupci koji traže knjige s receptima u mojoj poslovnici, a mi ih nemamo!”.

Tagovi:


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare