Politika

Zastupnik u njemačkom Bundestagu: Ovo što je uradio Čović pokazuje da su spremni dušu đavolu prodati

Josip Juratović, zastupnik u njemačkom Bundestagu dao je intervju srbijanskom dnevnom listu Danas.

On je govorio o situaciji na Zapadnom Balkanu, a dotakao se i dvojca Dodik-Čović.

Juratović je upitan kako komentira podršku koju jedan drugom daju te zajedničko glasanje u Domu naroda BiH za ukidanje Inzkovog zakona.

“Nisam iznenađen tim činom Čovića. Uz to što je to nedoličan, anticivilizacijski potez koji nema veze s demokratskim vrijednostima modernog evropskog društva učinjen je očito zbog izbornog zakona kako bi si Čović osigurao vječno mjesto u Predsjedništvu BiH. Ovaj dvojac drži poluge vlasti i kontrolira moć kao i Izetbegović. Oni ne kontroliraju svoje etnički čiste teritorije, oni kontroliraju cijelu BiH i u stanju su blokirati cijelu zemlju dok im se ne ispune želje, što trenutno i rade.

PROČITAJTE  Dizdarević žestoko: I Izetbegović i Čović bi, da nisu na vlasti, bili u zatvoru. Dodik je već i Vučiću postao problem

Nacionalističke vođe će raditi sve pa i poput Čovića podržavati Dodika u bilo čemu samo kako bi sebi osigurali pozicije, jer ako samo jedan padne, znaju da svi padaju. Ovo izglasavanje HDZ-a BiH pokazuje otvoreno zajedništvo sa politikom Dodika, a to što ta politika slavi zločine pa i one nad Hrvatima u RS pokazuje da su spremni i dušu đavolu prodati samo da opstanu na vlasti”, zaključio je Juratović u intervjuu za Danas.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare