održana u banjoj luci

Završena sjednica NSRS, evo koje odluke su izglasane

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je večeras u Banjoj Luci izvještaj o radu Ministarstva unutrašnjih poslova RS za 2023. godinu.

Ministar Siniša Karan rekao je ranije u vezi s tim da je stopa kriminaliteta u RS najmanja u regionu.

Poslanici su usvojili i Izvještaj o radu i finansijski izvještaj Komisije za koncesije RS za prošlu godinu, kao i godišnji izvještaj Ombudsmana za djecu za 2023., prenosi BHRT.

Skupština je primila k znanju i godišnji izvještaj Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH za 2023. godinu, kao i godišnji izvještaj o rezultatima aktivnosti institucije Ombudsmana za ljudska prava BiH.

K znanju je primljena i informacija o odlukama o pomilovanju u 2023. godini.

Usvojena je informacija o obavezama koje za BiH i RS proističu iz procesa pridruživanja Evropskoj uniji sa pregledom mjera i aktivnosti realiziranih tokom prošle godine.

Poslanici su usvojili odluku o prihvatanju zaduženja RS kod Razvojne banke Vijeća Evrope po Projektu rekonstrukcije, izgradnje i opremanja objekata četiri psihijatrijske ustanove RS, kao i odluku o davanju saglasnosti za otuđenje pokretne imovine – službenih vozila Javnom preduzeću "Radio-televizija RS".

Skupština je izabrala Gorana Račića za predsjednika Upravnog odbora Agencije za osiguranje RS, na period od pet godina.

Parlament za člana Upravnog odbora Radio-televizije RS nije izabrao Predraga Ujića iz reda srpskog naroda, ali jeste Sašu Andrijaševića iz reda hrvatskog i Draganu Čavku iz reda bošnjačkog naroda.