Politika

Zbog novih mjera: Ukidaju se dvije Wizz Airove aviolinije sa Aerodroma Tuzla

Ministarstvo zdravstva Austrije objavilo je kako zabranjuje avionske putničke letove te zemlje sa Bosnom i Hercegovinom, ali i većinom drugih zemalja naše regije.

Zabrana se odnosi na letove iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Srbije, Bugarske, Rumunije te Moldavije i Egipta.

Iste mjere od ranije vrijede i za Bjelorusiju, Britaniju, Kinu, Iran, Portugal, Rusiju, Švedsku i Ukrajinu. Ovim zemljama se samo produžuje trajanje mjera zabrane letova.

Sa Međunarodnog aerodroma Tuzla do uvođenja ove zabrane bili su aktivni letovi za dva austrijska grada, Beč i Salzburg, piše Tuzla info.

Letovi za Salzburg su uvedeni od 2. jula, a taj austrijski grad bio je 15. destinacija prema kojoj je Wizz Air uspostavio redovnu avioliniju iz Tuzle.

Iz Tuzle pored navedene dvije linije koje su privremeno suspendirane, Wizz Air kontinuirano leti za Dortmund, Memmingen, Eindhoven, Basel Mulhouse, Malmo, Frankfurt Hahn, Gothenburg, Fridrishafen, Berlin Schonefeld, Vaxio, Baden Baden, Billund i Stockholm, a tokom ljeta saobraća i turistička linija Golden Toursa Tuzla-Antalya.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare