Vijesti

Zbog snijega i poledice na pojedinim dionicama puteva nužna oprezna vožnja

U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po mjestimično mokrom ili vlažnom kolovozu, uz izuzetak puteva na jugu gdje je kolovoz pretežno suh, javlja Anadolija.

Zbog niske temperature poledica se može očekivati na svim vlažnim lokalitetima, posebno na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

Na pojedinim dionicama u planinskim predjelima, osim poledice mjestimično ima i ugaženog snijega, a izdvajaju se putevi Sokolac-Han Pijesak-Vlasenica, Trnovo-Foča (Rogoj), Gacko-Tjentište i Sarajevo-Rogatica preko Romanije.

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) skreću pažnju i na učestale odrone, a izdvajaju puteve Turbe-Karanovac, Jajce-Banja Luka i Sarajevo-Foča.

Magla smanjuje vidljivost na putu Vrtoče-Bosanski Petrovac, kao i na širem području Visokog.

Na magistralnom putu Livno-Šuica upozorava se na učestale izlaske divljih konja na kolovoz.

Savjetuje se opreznija vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima i napominje da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Od danas do 4. februara (veljače) izvodit će se radovi na sanaciji dilatacije vijadukta Zalužani, na magistralnom putu Banja Luka-Klašnice, zbog čega će se saobraćati usporeno, jednom trakom.

Zbog radova u tunelu Čeljigovići na putu Sarajevo-Pale saobraća se usporeno, jednom trakom. Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima Jajce-Donji Vakuf i Mostar-Stolac.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare