Ogorčeni sudijama

Žestoka reakcija Širokog Brijega zbog suđenja: Ovo je moralna kaljuža, tonemo sve dublje

Široki Brijeg je na društvenim mrežama objavio zvanično saopštenje u kome ističe nezadovoljstvo suđenjem u Premijer ligi BiH.

“Gospodo, ovo je moralna kaljuža!

Ponovno se obraćamo javnosti vezano uz nastavak sudijskih previda i grešaka na štetu našega Kluba. Iako smo – priznajući i vlastite rezultatske neuspjehe – na kraju jesenske polusezone upozoravali na grube sudijske greške kojima je naš Klub bivao izravno bodovno oštećen, situacija je ostala gotovo identična s tendencijom rasta prema gorem.

Apeli koje smo upućivali tijelima koja upravljaju bh. nogometom nisu polučili apsolutno nikakav utjecaj na uklanjanje anomalija koje isplivavaju na površinu iz utakmice u utakmicu. Umjesto reakcija koje će spriječiti nanošenje nesagledivih šteta našem nogometu, iz utakmice u utakmicu svjedočimo kako sudačka lokomotiva nastavlja punom parom krojiti tablicu i mešetariti nogometom u BiH. Dakako, uz nečiji blagoslov!

NK Široki Brijeg je utakmicu 26. kola WWin lige ovoga petka u Tuzli izgubio zbog kardinalnih grešaka sudija", tvrde iz Širokog Brijega.

Ističu kako klub ima mladu ekipu koja marljivo radi, svakodnevno trenira i koja svoje rezultate želi izboriti isključivo sportskom borbom na zelenom travnjaku.

"Jedino teren može biti mjerilo vrijednosti i uspjeha u nogometu koje bi se trebalo odvijati pod istim pravilima za sve sudionike.

Nažalost, od uživanja u takvom plemenitom igračkom nadmetanju udaljavaju nas sve češće, bezobrazne i perfidne sudačke nepravde. I ne samo prema našem Klubu, nego i prema drugim klubovima, čime se gubi interes za nogomet i udaljava istinske navijače, simpatizere, obitelji s djecom i mlade od naših stadiona", navodi se.

Tvrde da su utakmicu na Tušnju presudile su dvije grube sudijske greške:

"Minuta 41. – mladi Božo Prusina sjajno je potegnuo loptu s 25 metara i svladao domaćeg golmana. Lopta se odbila od grede i završila iza leđa Tarika Abdulahovića. No, izrazito loši i tendenciozni sudija Dragan Petrović sa svojim pomoćnicima nije priznao njegov maestralni pogodak (ujedno i prvijenac!) iako je lopta prešla gol-crtu cijelim svojim obujmom, što potvrđuju i dostupne snimke koje se vrte u medijima.

Minuta 42. – na „pad“ Mirzada Mehanovića i dosuđeni jedanaesterac za domaće ne treba trošiti previše riječi. Smatramo kako onakvoj pogibeljnoj reakciji obrambenih igrača nogometni svijet nije odavno svjedočio.

Nakon Čitluka i susreta s GOŠK-om, drugu utakmicu zaredom, u rasponu od samo četiri dana „djelitelji pravde“ nastavljaju igrati svoju prljavu igru protiv našega Kluba. Naočigled cjelokupne javnosti besramno kradu Klub u kojem preko 300 djece svakodnevno trenira i sanja svoje nogometne snove u nekom boljem, zdravijem ozračju", tvrde iz Širokog.

Zatim ističu da je na utakmici protiv GOŠK-a promatrač suđenja Rusmir Mrković sucu Darki Gedžiću zamjerio dvije kardinalne pogreške, a to su nedosuđen jedanaesterac za Široki Brijeg i neopravdano dosuđen jedanaesterac za GOŠK, te lošu primjenu stegovnih mjera.

"Zbrajajući samo situacije u kojima smo direktno oštećeni i u kojima su sudijske greške odredile konačni rezultat u samo posljednje dvije utakmice našega Kluba, smatramo kako ovo nikako ne može biti izoliran slučaj.

Nogomet u BiH je odraz svega lošega u našem društvu.

Gospodo, ovo je moralna kaljuža, tonemo sve dublje”, stoji u objavi