GEJMING

Znate li koja je najprodavanija PC igra svih vremena?

Kroz zadnjih 30-ak godina kroz svijet PC igara prošlo je nebrojeno mnogo raznoraznih pokušaja osvajanja tržišta ali samo jedan se toliko značajno istaknuo svojom popularnošću. Znate li o kojoj igri se radi?

PUBG: Battlegrounds je najprodavanija PC igra ikad, s nevjerojatnih 42 miliona prodanih primjeraka od 2024. Ovaj Battle Royale nadmašio je druge popularne naslove, pokazujući svoju trajnu privlačnost i golemu publiku koju je prikupio od svog izdanja na kraju 2017. Uspjeh PUBG-a može se pripisati sve većoj popularnosti žanra Battle Royale, realistične mehanike i impresivnog iskustva igranja.

PUBG je postavio rekorde za istodobne igrače na Steamu (3,2 miliona) i postao kulturni fenomen, sličan Fortniteu , koji je nedvojbeno jednako popularan i širi se izvan PC platforme. Zbog konkurencije brojnih drugih pucačkih naslova kao što su Valorant i Apex Legends , PUBG je postao besplatan za igranje 2022. godine.

Minecraft je drugi najprodavaniji PC naslov. Razvio ju je Mojang Studios (sada u vlasništvu Microsofta), igra je službeno objavljena u novembru 2011. nakon početnog javnog izdanja 2009. Minecraft nudi okruženje u kojem igrači mogu graditi, istraživati ​​i preživjeti u blokovitom , proceduralno generiranom 3D svijetu.

Jedinstvena i fleksibilna mehanika igranja Minecrafta omogućila mu je da se dopadne širokoj publici, od male djece do odraslih. S vremenom se Minecraft proširio na razne platforme, dodatno pospješujući njegovu prodaju. Od 2024. Minecraft je prodan u 33 miliona primjeraka samo na računalu i preko 300 miliona primjeraka na svim platformama, što ga čini igrom broj 1 u ukupnoj prodaji.

Ostale popularne PC igre koje zaokružuju top 10 uključuju Terrariju, akcijsko-avanturističku igru ​​objavljenu 2011. (23 miliona primjeraka na PC-u). Igra kombinira istraživanje, izradu, gradnju i borbu u proceduralno generiranom 2D svijetu.

Diablo III, objavljen u maju 2012., nastavlja naslijeđe Diablo serije s 20 miliona prodanih primjeraka, i dalje je glavni proizvod u ARPG žanru. Stardew Valley je igra simulacije života na farmi objavljena 2016. godine i ima 19 miliona prodanih primjeraka.

Sims, Garry’s Mod, Rust, Palworld, The Witcher 3, Half-Life 2, World of Warcraft i Euro Truck Simulator 2 prodani su u više od 10 miliona primjeraka, piše Techspot.