Region

Zorana Milanovića kritikovao i predsjednik Ukrajine. Volodimir Zelenski spominjao i “šarlatanstvo”

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski danas je u svojoj objavi na Twitteru kritizirao predsjednika Republike Zorana Milanovića.

“Da se više od 100 tisuća vojnika nalazi na granici s Hrvatskom, predsjednik Milanović ne bi potencijalni posjet ukrajinskog premijera Zagrebu nazvao šarlatanstvom već izrazom solidarnosti i prijateljstva”, napisao je ukrajinski predsjednik na Twitteru, prenosi “Jutarnji list”.

Poruka ukrajinskog predsjednika

Podsjetimo, predsjednik Milanović opisao je jučer kao “obično šarlatanstvo” posjet premijera Andreja Plenkovića Ukrajini u vrijeme velikih napetosti s Rusijom i prozvao ga da će “zbrisati u Bruxelles ako zagusti”.

“Imam simpatije prema Ukrajini, a Rusiju ne mrzim. Dosta nezgodna pozicija. Međutim, 100.000 ruskih vojnika je na granici s Ukrajinom, ne zna se što će biti sutra”, rekao je Milanović novinarima na Pantovčaku.

“Što znači ta manifestacija beskrajne ljubavi? Jer Plenković će zbrisati u Bruxelles ako zagusti, ali hrvatski vojnici tamo neće ići. Neće ni američki”, rekao je hrvatski predsjednik.

Milanović se pita “vodi li se tako vanjska politika” Hrvatske.

“To su užasno ozbiljne stvari, ali užasno ozbiljne. Za mene je to obično šarlatanstvo”, rekao je predsjednik i poručio Ukrajincima da se ne uvrijede.

“Imam simpatiju i empatiju. Nije lako, ali priča je puno kompleksnija”, zaključio je Milanović.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare