Vijesti

Zukan Helez otkriva: Aleksandar Vučić i Jelena Trivić prave novu stranku

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez nedavno je objavio zanimljive informacije o predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

“One informacije koje dobijam redovno od agencija govore da se Vučić okreće Jeleni Trivić. Vidjet ćete šta će se dogoditi u narednom periodu. Zarobila se ova vlast na čelu sa Dodikom”, izjavio je Helez.

Dodik je uzvratio tvrdnjom da je “Helezova izjava kvazi priča”.

Rekao je da sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem ima odlične odnose.

““Namjera Heleza i njegovih da oko toga diskutuju kao veliki znalci apsolutno govori o željama da ovdje dobiju svoje partnere i da određuju šta će biti u BiH.

Političko djelovanje može da bude stvar ličnog izbora, ali to sigurno prvi neće znati Helez. On treba da shvati da je ministar koga su izabrale sadašnje partnerske političke partije”, rekao je lider SNSD-a.

No, Helez je jučer u izjavi za TVSA ponovio svoje tvrdnje, komentirajući najave da će Jelena Trivić osnovati svoju stranku (Narodni front) i napustiti PDP.

“To za mene nije neka vijest. Po prirodi posla, ja sam jedan od obavještenijih ljudi u BiH preko ove funkcije. Ja sam zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara, znači drugi čovjek izvršne vlasti.

Dobijam informacije iz više agencija. Znači, to nije ni protiv koga. To je jednostavno nešto što slijedi. Vučić je najavljivao, i to svi znaju, formiranje nove stranke. To je nekoliko puta u javnosti govorio.

Istovremeno, Jelena Trivić je najavila da formira novu stranku. Koliko ja imam informacije, to će biti po profilisanju stranke slične i to će biti jedna vertikala. Što meni, opet, nije drago da recimo ima utjecaja po toj liniji bilo ko na politička dešavanja u Bosni i Hercegovini.

Ali je to jedna istina. I onda je to bio problem. Malo su se naljutili ovi iz SNSD-a kao da ja to nešto pravim. Ne, to prave Vučić i Jelena Trivić. Sama činjenica da je Vučić imenovao jednog od vodećih političkih protivnika Milorada Dodika za svog savjetnika govori da ide u drugom smjeru”, rekao je Helez.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare