Magazin

16 nasljednika u trci za Maradoninim bogatstvom: Nema para na računu, ali…

Dvije su sedmice prošle od smrti jednog od najvećih nogometaša svih vremena, Diega Armanda Maradone (60).

Nakon smrti legende ostali su repovi, istražuje se sama njegova smrt, je li bilo ljekarskog nemara, prijeti se tužbama, a po medijima se provlači pitanje ko će naslijediti njegovo bogatstvo.

Ono se procjenjuje na nekih 50 miliona dolara. Činjenica je da Maradona na računima nije ostavio mnogo novca, ali njegovo bogatstvo zapravo čine nekretnine.

Radi se o stanovima i kućama u elitnim dijelovima Buenos Airesa, a zna se da je bio vlasnik tvornice u Venezueli, kao i luksuznog hotela u Havani. Pridodaju li se tome i automobili i nakit, dolazi se do brojke od nekih 50 miliona dolara.

Argentinski mediji navode kako se dosad javilo čak 16 članova Maradonine porodice koji žele dobiti ‘dio kolača’, a veliki je problem što ne postoji oporuka.

Maradona ima petoro zakonski priznate djece, a argentinski mediji spekuliraju kako zapravo ima jedanaestero djece sa sedam različitih žena. Zakonska djeca svakako imaju pravo na udio u njegovoj imovini, a oni koji nisu priznati traže vještačenje kako bi se dokazalo da su zaista njegovi potomci.

A nema sumnje kako će svoj dio kolača tražiti i njegove sestre. U svakom slučaju očekuje se trakavica oko raspodjele imovine legendarnog nogometaša.Povezani postovi: