Sport

Schumacherov sin nakon strašnog sudara objavio poruku na Instagramu

Mick Schumacher javio se putem Instagrama svojim navijačima nakon pregleda u bolnici u kojoj je završio poslije strašnog sudara tokom kvalifikacija za Veliku nagradu Saudijske Arabije. Sin sedmerostrukog svjetskog F1 prvaka i vozač Haasa osjeća se dobro.

Podsjetimo, nekoliko prije kraja drugog dijela kvalifikacija Schumacher je izgubio kontrolu nad stražnjim dijelom svog bolida i zabio se u ogradu. Vozilo hitne pomoći stiglo je na mjesto nesreće i mladi Nijemac je brzo izvučen iz bolida. Bio je pri svijesti kad su ga prevozili u medicinski centar.

Ondje nisu utvrđene vanjske povrede, no Schumacher je prebačen u obližnju bolnicu na dodatne pretrage kako bi bilo potvrđeno da snažan udarac nije ostavio nikakve fizičke posljedice. Propusti će nedjeljnu utrku, no da se osjeća dobro potvrdio je objavom na Instagramu.

"Pozdrav svima, samo sam želio reći da sam dobro. Hvala vam na lijepim porukama", napisao je Schumacher, dodao svojoj momčadi da je bolid dobro radio i poručio da će se nakon ovog vratiti još jači.