Sport

Lakersi nakon užasne sezone otjerali trenera. Sada se oglasio i legendardni LeBron James

LeBron James je jasno dao do znanja da nije spreman napustiti Los Angeles Lakerse uprkos razočaravajućoj sezoni, jer želi osvojiti još naslova sa najtrofejnijom NBA ekipom.

Lakersi nisu uspjeli proći u play-off najjače svjetske košarkaše lige, pa čak ni u play-in utakmicu, nakon užasne regularne sezone (samo 33 pobjede uz 49 poraza), koju su obilježile mnoge ozljede. Glavni trener Frank Vogel, koji je već smijenjen, morao je rotirati brojne igrače i startne postave .

"Došao sam ovdje osvojiti titulu. I želim još pobijeđivati. Dobio sam što sam htio, ali još uvijek sam gladan. Siguran sam da ekipa želi istu stvar, ovaj tim je uvijek išao na pobjedu. Ja sam to uspio, uspjeli smo, ali želim to učiniti ponovno", rekao je James.

Legendarni krilni igrač je uvjeren da će slavna franšiza, koja je pod njegovim vodstvom 2020. postala NBA prvak, učiniti sve što je potrebno da poboljša igrački kadar i naglasio je da im stoji na raspolaganju u slučaju da im zatreba njegovo mišljenje.

"Uprava će učiniti sve što je potrebno da ovo postane bolji košarkaški klub, od vrha do dna. Ako me pitaju, dat ću im svoje mišljenje. Ali, na kraju dana, oni će donijeti odluke za koje smatraju da su najbolje za franšizu", dodao je 37-godišnji James.

On je briljirao i ove sezone, sa prosjekom od 30,3 poena, 8,3 skoka i 6,2 asistencije, no propustio je čak 26 od 82 utakmice u šampionatu.