Sport

Ipak nije sve u novcu: Francuski veznjak zbog Reala odbio duplo jaču ponudu PSG-a

Dok se Liverpool Jurgena Kloppa sedmicama motao oko Aureliena Tchouamenija, Paris Saint Germain sa Kylianom Mbappeom uskočio je u bitku u kasnijim fazama njegovih pregovora s Real Madridom, a onda se sve ubrzalo.

Slavni francuski napadač je neuspješno pokušavao namamiti doskorašnjeg veznjaka Monaca u PSG dok su zajedno nastupali za reprezentaciju "Trikolora".

Činilo se da je Tchouameni uvijek znao šta radi, što je nova zvijezda Real Madrida dokazala, odbivši Mbappeov poziv da mu se pridruži u Parizu.

PSG, u pokušaju da sastavi kompetitivnu ekipu i zagorča život španskom rivalu. ponudio je odličnom veznjaku čak 12 miliona eura po sezoni, što je znatno iznad svote koju su "Kraljevi" stavili na stol igraču za sljedećih šest sezona.

Izvještaji govore da će Tchouamenijeva primanja iznositi između šest i sedam miliona eura po sezoni, što je otprilike polovina onoga što je PSG nudio.

Tchouameni (23) je svoje ambicije stavio iznad novca. Kao dijete nije bio navijač Reala, ali je sasvim jasno dao do znanja da sportski izazov ima prednost nad finansijskim motivima, prenosi "Marca".